Nieuws

Kenmerken van het Android APS closed loop systeem
950 views

In de wereld van diabetesbeheer is de Android APS closed Loop naar voren gekomen als een baanbrekende oplossing die naadloos technologie en gezondheidszorg combineert. Het Android APS closed loop kenmerkt zich door enkele unieke toepassingen. Door een aantal belangrijke kenmerken te bespreken wordt de impact, het gebruik en effectiviteit van Android APS duidelijk. 

AndroidAPS Academy van Diabetotech (DIY-loop)
2414 views

De interesse voor open-source closed loop systemen neemt toe als alternatief voor commerciële Closed loop systemen, onder ander door een toenemend aantal studies die bewijzen dat open-source systemen veilig zijn en niet slechter presteren dan de commerciële systemen.

Diabeloop en SOOIL Development Company kondigen wereldwijde samenwerking aan
1860 views

In juni vond het ADA 2022 plaats. Ter gelegenheid van het American Diabetes Association Scientific Sessions kondigden Diabeloop en Sooil development een wereldwijde samenwerking overeenkomst aan.

CareSens| Handleidingen, Bluetooth koppeling en instructievideo
2196 views

De handleiding van CareSens glucosemeters worden altijd meegeleverd bij het startpakket, echter soms is het handig om de handleiding online te raadplegen. Alle handleidingen zijn in het Nederlands te downloaden. Heeft u de instructies niet bij de hand en wilt u weten hoe u de CareSens glucosemeters veilig en op de juiste wijze gebruikt? Bekijk dan onze videoinstructie.

Wat zijn ketonen en waarom testen ?
3210 views

Wat zijn ketonen?

Ketonen ontstaan in het lichaam. Wanneer het lichaam energie verbruikt gebruikt het in eerste instantie glucose. Wanneer er geen glucose in het lichaam beschikbaar is gaat het opzoek naar anderen energiebronnen. Het lichaam start dan met het afbreken en verbranden van vetten. Tijdens dit proces komen afbraakproducten in het bloed terecht, deze afvalstoffen noemen wij ketonen.

Mijn glucosesensor laat los! – hoe zorg ik voor een betere fixatie van mijn CGM sensor en/of infuussets
8894 views

Het loslaten van uw glucosesensor of infuusset is een grote ergernis. Hoe bescherm ik mijn sensor en voorkom ik dat de pleister los laat ? 

Waarom laat de sensor- infusie set pleister los?

Om te beginnen heeft elke persoon een ander huidtype. Dit kan ervoor zorgen dat een pleister juist goed of slecht hecht aan jouw huidtype.