Veel gestelde vragen

Uit welke componenten bestaat de pleister/plaklaag ?
Het is een drukgevoelige acryllijm op een polyester gecoat gesponnen weefsel. De behuizing is aangesloten met cyanoacrylaat lijm. Beide lijmen zijn medische kwaliteits materialen. Er zijn geen latex- of rundercomponenten in de lijm aanwezig.

 Hoe kan ik mijn sensor/zender extra bevestigen als deze los dreigt te raken?

Zorg voor een optimale hechting, door uw huid te ontvetten met alcohol als u crème of lotion gebruikt,  voordat u de pleister plakt. Probeer de pleister zonder vouwen te bevestigen. Met Skin Tac Wipes kunt u de pleister extra stevig laten hechten.  Met Skin Tac brengt u een extra lijmlaag op de huid aan, die tevens beschermt.  Het is mogelijk SKIN TAC WIPES  in onze webshop te bestellen.

Kan de sensor gebruikt worden bij kinderen ?
Ja, de Dexcom G4 /G5 sensoren hebben een CE goedkeuring voor gebruik bij kinderen vanaf twee jaar. Voorkeur plaatsen voor de sensor zijn buik en de bovenkant van de bil.

Wanneer kom ik in aanmerking voor vergoeding?
CGM wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekering. Er bestaat de mogelijkheid om via uw ziekenhuis in aanmerking te komen voor vergoeding. Een aantal van de belangrijkste criteria om voor vergoeding in aanmerking te komen zijn: – Kinderen met type 1 diabetes – Volwassen type-1 diabeet, die moeilijk instelbaar is en/of grote onverklaarbare schommeling in de glucosewaarde heeft, in combinatie met een te hoog HbA1c – Zwangere vrouwen met bestaande diabetes ( type 1 en 2 ) – Motivatie, kennis/kunde om de CGM therapie succevol te kunnen volgen. In het ziekenhuis waar u onder behandeling bent, kunnen afvullende criteria gelden.

Kan ik zelf een Dexcom G4 PLATINUM CGM of Dexcom G5 Mobile systeem aanschaffen?
Wij kunnen ons voorstellen dat de  voordelen van CGM u zo aanspreken dat u bereid bent om zelf de kosten te dragen. Zelf aanschaffen behoort tot de mogelijkheden.

Kan ik mijn Dexcom G4 en G5 ontvanger verzekeren ?

Als gebruiker van een Dexcom G4 systeem loop je het risico om deze te verliezen of dat deze wordt gestolen. Een niet-gebruiker kan hem aanzien voor een i-POD of GSM.  Als u uw insulinepomp hebt verzekerd bij Ocean Groepsverzekeringen, is het mogelijk uw Dexcom G4 ontvanger mee te verzekeren ( maximaal 500 euro). Hiervoor geldt een toeslag van 25 euro per jaar.

Voor inhoudelijk vragen over deze verzekering kunt u contact opnemen met Ocean Groepsverzekeringen via info@oceanadvies.nl  of 088-5775781

 

 

Nieuwsbrief

Zoeken